10 parasta tutkintoa lentäjäksi ryhtymiseen | Mitä opiskella, jos haluat tulla lentäjäksi (2024)

Lentäjäksi ryhtyminen on ylevä uratavoite, joka voi viedä ammatilliset tavoitteesi uusiin korkeuksiin. Federal Aeronautics Administration (FAA) ei vaadi akkreditoitua tutkintoa lentäjäksi ryhtyäkseen, mutta työnantajat suosivat lentäjiä, jotka ovat hankkineet tutkinnon vastaavilta aloilta.

Suositeltavat online-tutkinto-ohjelmat

Tutustu esillä oleviin online-ohjelmiimme löytääksesi sinulle sopivan vaihtoehdon tänään.

FAA vaatii kuitenkin, että suoritat kahden kuukauden maakoulutuksen ja kirjaudut vähintään 1500 tuntia ilmassa ennen kuin voit saada kaupallisen lentäjän lupakirjan. Polku lentäjäksi vaatii paljon työtä, mutta jos unelmasi on lentää pilvien yläpuolella, vankka perustutkinto akkreditoidusta yliopistosta on hyvä paikka aloittaa.

Tässä luettelossa on monia paikkoja tutkintojen hankkimiseen, ja joitakin näistä tutkinnoista on jopa mahdollista opiskella verkossa. Mahdolliset työnantajat katsovat kuitenkin terävästi tutkintoonsa valitsemaasi korkeakoulua, ja Yhdysvaltojen ilmavoimien akatemian kaltaisten korkeakoulujen tutkinnot ovat suotuisimmillaan.

Tässä luettelossa käsittelemme 10 parasta astetta, joita sinun kannattaa harkita, kun lähdet lentäjäksi. Luettelomme alussa olevat tutkinnot sopivat parhaiten uravalintaasi, mutta kaikki luettelemamme perustutkinto-tutkinnot vievät sinut askeleen lähemmäksi taivaan halki nousua. Lue lisää 10 parhaasta tutkinnosta, jotka voit saada lentäjäksi ryhtymisestä ja miksi ne ovat hyödyllisiä uratavoitteidesi kannalta.

1. Ilmailutieteen kandidaatti

Yleisin korkeakoulututkinto lentäjäksi halutessa on ilmailualan kandidaatin tutkinto. Jotkut korkeakoulut tarjoavat tämän tutkinnon osana Bachelor of Science (BS) -ohjelmaa, ja toiset tarjoavat ilmailukoulutusta osana Bachelor of Arts (BA) -ohjelmaa. Kummassakin tapauksessa tämäntyyppinen tutkinto kattaa kaiken, mitä sinun on tiedettävä lentäjäksi.

Ilmailualan kandidaatin tutkinnon suorittamiseen liittyvät opintokurssit vaihtelevat valitsemasi yliopiston tai korkeakoulun mukaan. Useimmat ilmailuohjelmat edellyttävät kuitenkin yleisen pääsyn saamista siihen korkeakouluun, jossa oppitunteja pidetään, ja on välttämätöntä pysyä hyvässä asemassa yliopiston kanssa edistyäksesi.

Ilmailualan kandidaatin tutkinnon suorittamiseen liittyy usein tekniikan, elektroniikan ja lentokoneiden opintoja. Riippuen valitsemastasi urapolusta, opintokurssiisi voivat kuitenkin sisältää myös lentokoneiden huoltoa, lentoaseman hallintaa tai monia muita ilmailuun liittyviä harrastuksia.

Bachelor of Aviation -ohjelmat kestävät yleensä4-6 vuotta valmistumiseen, ja pidemmät ohjelmat sisältävät yleensä enemmän lentokoulutusta ja muita toimintoja, joita vaaditaan kaupallisen lentäjän pätevyyskirjan saamiseksi. Nopeutetut ohjelmat voivat antaa sinulle mahdollisuuden saada lentäjän lupakirja aikaisemmin, mutta ne eivät valmista sinua yhtä hyvin työhaasteisiin.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Monet Bachelor of Aviation -ohjelmat myöntävät sinulle täyden kaupallisen lentäjän sertifioinnin suoritettuaan. Suurin osa kaupallisista lentokoneista edellyttää, että lentäjät hankkivat täyden neljän vuoden tutkinnon ennen koulutusta, ja ilmailualan kandidaatin tutkinnon suorittaneita suhtaudutaan yleensä suotuisimmin.

Jos haluat löytää työpaikan ilmailualalta heti valmistuttuasi, ilmailualan kandidaatin tutkinto on suorin reitti. Kahden viimeisen opiskeluvuoden aikana sinun odotetaan löytävän harjoittelupaikkoja lentokoneissa tai muissa niihin liittyvissä yrityksissä, mikä tekee ilmailun kandidaatin tutkinnon suorittamisesta erittäin urasuuntautunutta.

Mahdollisille lentäjille, jotka haluavat viettää aikaa taivaalle johtaville poluilleen, muut koulutusohjelmat saattavat olla sopivampia. Muista, että monet ilmailualan kandidaattiohjelmissa opetettavat kurssit ovat myös osa muita tutkintopolkuja, ja on aina mahdollista siveltää asiaankuuluvaa kurssimateriaalia, kun olet suorittanut tutkinnon toisella tieteenalalla.

2. Lentotekniikan kandidaatti

Jos sinulla on kokemusta sotilaslentäjästä tai olet jo viettänyt aikaa ilmassa toisessa ympäristössä, ilmailutekniikan BS voi olla täydellinen tapa saada siivet. Sen lisäksi, että tämä tutkinto tarjoaa BS-tutkinnon työselostesi huipentuessa, se tarjoaa sinulle myös täydenkaupallisen lentäjän todistus.

Koska ilmailuteknologiaohjelmat valmistavat sinut lentoon nousuun, niihin sisältyy huomattava määrä lentokoulutusta. Lentokoneiden huolto muodostaa myös merkittävän osan kursseistasi, ja opit käyttämään lentokonejärjestelmiä. Lisäksi saat myös tietoa aerodynamiikasta ja muista lentokoneissa käytettävistä fysiikan näkökohdista.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Kuten ilmailuohjelmien BA-tutkinto, ilmailutekniikan BS-tutkinnon suorittaminen antaa sinulle todennäköisesti kaiken, mitä tarvitset lentäjäksi tulemiseen. Lentotekniikan ohjelmien BS:n tarjoamat lentäjän sertifiointityypit vaihtelevat, joten varmista, että valitset ohjelman, joka valmistaa sinut riittävästi määrätylle urapolullesi.

Jotkut mahdolliset työnantajat saattavat pitää ilmailutekniikan BS-tutkintoa edullisemmin kuin ilmailun BA-tutkintoa, koska BS-ohjelmia pidetään usein tiukempina. Voit myös oppia enemmän ilmailutekniikan BS-ohjelman aikana kuin ilmailun BA-opintojen aikana, koska BS-ohjelmat ovat yleensä teknisesti suuntautuneita.

3. Ilmailualan tekniikan kandidaatti

Vaikka aBS ilmailu- ja avaruustekniikassaei suoraan valmista sinua lentäjäksi, lentokoulutusohjelmat ja mahdolliset työnantajat suhtautuvat hakemukseesi myönteisesti, jos sinulla on tutkinto tällä alalla. Ilmailu- ja avaruustekniikan tutkinnon suorittamisen jälkeen sinun on silti suoritettava merkittävä koulutus ennen kuin pääset lentäjäksi, mutta tämän alan tutkinto avaa mahdollisia uravaihtoehtojasi huomattavasti enemmän kuin ilmailun BA tai BS.

Ilmailu- ja avaruustekniikan BS-tutkinnon saaminen on vaikeampaa kuin useimmat tämän luettelon tutkinnot. On vain kourallinen akkreditoituja kouluja, jotka tarjoavat ilmailu- ja avaruustekniikan ohjelmia, ja yleensä vaaditaan vaikuttavat valtakirjat kelpoisten hakemusten jättämiseen. Kun hakemuksesi on kuitenkin hyväksytty, saat käyttöösi kattavia koulutusresursseja, jotka valmistavat sinut useisiin erilaisiin ammatteihin.

Jotkut ilmailualan suunnitteluohjelman kursseista, kuten aerodynamiikka ja termodynamiikka, ovat myös tärkeitä ilmailututkintojen osia. Muut kurssit, kuten avaruuslentojen dynamiikka ja avaruuden propulsio ja teho, ovat kuitenkin suuntautuneet enemmän uralle NASA:ssa ja muissa avaruuteen suuntautuneissa organisaatioissa.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Täyden ilmailu- ja avaruustekniikan tutkinnon suorittaminen saattaa olla ylivoimaista, jos haluat vain tulla kaupalliseksi lentäjäksi. Jos lentäminen lentoyhtiölle kuulostaa upealta varauralta tähtiä ammuttaessa, ilmailu- ja avaruustekniikan harjoittaminen voi kuitenkin olla loistava koulutuspolku.

On mahdollista saada ilmailu- ja avaruustekniikan BS-tutkinto, joka keskittyy pääasiassa taitoihin, joita tarvitset lentäjänä. Lisäksi ilmailu- ja avaruustekniikan tutkinnon suorittaminen nostaa sinut listan kärkeen, kun on aika hakea mahdollisille ilmailualan työnantajille.

4. Ilmailutieteen kandidaatti

Ilmailutieteen perustutkinto-opiskelijana opit rakentamaan kokonaisia ​​lentokoneita ja tuhansia komponentteja, jotka pitävät ne ilmassa. Ilmailutiede ei liity suoraan lentokoneiden ohjaamiseen, mutta lentokoneiden toiminnan ja niiden sisältämien komponenttien tarkasteleminen antaa sinulle taitoja, joita muilta työnhakijoilta puuttuu.

Se on yleisintäsuorittaa ilmailutieteen tutkinnonkun haluat huoltaa lentokoneita tai suunnitella uusia lentokoneen osia, ja ilmailun BS:n hankkiminen valmistaa sinut myös lennonjohtajaksi. Vaikka ilmailutiede saattaa tuntua erikoistuneelta alalta, tämän koulutuspolun harjoittaminen valmistaa sinua kymmeniin erilaisiin mahdollisiin ammatteihin ilmailualalla.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Ilmailualan BS:n saaminen ei valmista suoraan lentäjäksi. Valmistuttuasi joudut silti harjoittelemaan satoja tunteja, koska tämä perustutkinto-ohjelma ei koskaan vie sinua ohjaamoon.

Kurssit, joihin osallistut saadaksesi ilmailututkintosi, kattavat kuitenkin suurelta osin samaa materiaalia, jota ilmailuopiskelijat oppivat. Samaan aikaan ilmailualan BS-tutkinnon saaminen avaa monia mahdollisia urapolkuja, joihin ilmailun opiskelijat eivät pääse. Vaikka viettäisit vuosia lentäjänä, ilmailu-opinnot kannattavat, jos haluat joskus vaihtaa vaihdetta ja kokeilla ilmailutekniikkaa.

5. Lentoliikenteen hallinnan kandidaatti

BS:n vastaanottaminenlentoliikenteen hallinta on välttämätön edellytysjos haluat lennonjohtajaksi. Tämä erikoistunut urapolku vaatii huomattavia soveltuvuutta ja kokemusta, mutta useimmat lentoliikenteen hallinnan tutkinnot kestävät vain neljä vuotta.

Lennonjohtajien ensisijaisena tehtävänä on tarkkailla lentokoneiden liikettä maan yläpuolella olevalla taivaalla ja varmistaa, ettei lentokoneiden ruuhkaa synny. Tästä johtuen tulevien lennonjohtajien on opittava ilmailun perusteet ja lentokoneiden toiminta, ja myös lentoliikenteen hallintaohjelmat keskittyvät laajasti ilmailumeteorologiaan.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Jos päätät joskus vaihtaa vaihdetta pois lennonjohtajan työstä ja alkaa ohjata lentokoneita, ilmailumeteorologian taustasi on erittäin hyödyllinen. Epäsuotuisat säämallit voivat edellyttää uusien reittien suunnittelua tai odottamattomia laskeutumisia, ja monilta lentäjiltä puuttuu tausta tunnistaakseen oikein sääilmiöiden uhkatason.

Lentoliikenteen hallinnan BS-tutkinnon suorittaneet työnhakijat saavat siten etusijalla ilmailun perustutkinnon suorittaneita hakijoita. BS:n turvaaminen lentoliikenteen hallinnassa osoittaa myös, että osaat noudattaa taivaan sääntöjä ja vältät aktiivisesti ruuhkia.

Lentoliikenteen ohjaamisen ja ohjauksen lisäksi lentoliikenteen hallinnan tutkinnon suorittaneet voivat jatkaa myös lentoasemien ylläpitäjiksi tai jopa ilmailuinsinööreiksi. Lentoliikenteen hallinnan tutkinnon suorittaminen ei valmista suoraan lentäjän uraan, mutta tämä erikoisopinnot erottavat sinut muista työnhakijoista.

Oletko valmis aloittamaan matkasi?

6. Lentotoiminnan johtamisen kandidaatti

Ilmailun johtajathoitaa maan päällä tehtävät operaatiot, jotka auttavat lentäjiä pitämään koneensa ilmassa. Suurin osa ilmailupäälliköistä työskentelee tilauslentoyhtiöissä, mutta ilmailun hallinnan ura on mahdollista löytää myös suurten lentoyhtiöiden kanssa. Vaikka ilmailun johtamiskurssit sisältävät runsaasti taustaa lentokoneista ja niiden toiminnasta, tämä tutkinto on viime kädessä enemmän liikkeenjohtoa kuin lentokoneiden ohjaamista.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Ilmailun hallinta on pitkälle erikoistunut taito, ja useimmat tätä tutkintoa suorittavat ihmiset päätyvät valitsemaan ilmailujohtajien uran. Lentokentillä ja lentokoneiden lähellä oleminen tarjoaa kuitenkin sinulle runsaasti yhteyksiä, jos päätät vaihtaa vaihdetta ja ryhtyä lentäjäksi. Lisäksi laaja kokemuksesi lentokoneista ja lentokentistä katsotaan plussaksi, kun haet lentäjän paikkaa.

7. Ilmailun kunnossapidon kandidaatti

Jos pidät ajatuksesta ryhtyä lentäjäksi, mutta haluat pitää vaihtoehtosi avoimina, ilmailun huoltoalan tutkinto voi olla hyvä valinta. Ilmailun huollon johtamisen kandidaatiksi saaminen on vaihtoehtoinen tutkintopolku samalla perusaineella, joka sisältää lentokoneiden huoltotoiminnan johtamisen, ja tämä tutkinto sopii paremmin johto- tai operatiivisiin tehtäviin haluaville.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Osana ilmailun huolto-ohjelmaasi opit lentokoneiden toiminnan perusteet, ja voit sitten soveltaa näitä tietoja lentäjän uraan, jos päätät vaihtaa polkua. Jos tiedät jo reittisi lentokoneissa ja lentokentillä, on helpompi päästä lentokouluun ja ansaita siivesi. Ilmailualan huoltoalan tutkinnon suorittaminen tarjoaa sinulle määrätyn urapolun, mutta lentoasemaympäristössä työskentely antaa sinulle mahdollisuuden laajentaa näköalojasi aina, kun on aika muuttaa.

8. Tietojenkäsittelytieteen kandidaatti

Nyt kun olemme käsitelleet kaikki tärkeimmät ilmailuun liittyvät tutkinnot, joista voit ryhtyä lentäjäksi, on aika käsitellä muita tutkintoja, jotka helpottavat pääsyä huippukoulun valintaan ja lentäjän työn löytämiseen. Tietojenkäsittelytieteellä on hyvin vähän tekemistä lentokoneen lentämistä koskevan tieteen kanssa, mutta mikä tahansa tieteeseen liittyvä tutkinto parantaa mahdollisuuksiasi aloittaa unelmiesi ura.

Perustutkinnon suorittaneenatietokone Tiede, opit suunnittelemaan tietokonelaitteistoja ja kehittämään ohjelmistoja. Tietojenkäsittelytieteen tutkinto voi valmistaa sinut moniin erilaisiin urapolkuihin, joten jos unelmasi lentäjäksi ryhtymisestä ei toteudu, tietotekniikan taustasi tarjoaa sinulle runsaasti varavaihtoehtoja.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Kuten mikä tahansa tieteeseen liittyvä tutkinto, tietojenkäsittelytieteen BS-tutkinto näyttää suotuisalta lentoyhtiöiden lentäjän tehtävissä. Et käytä suoraan tietotekniikan tutkintoa keskimääräisenä lentäjäpäivänä, mutta taustasi tietokonejärjestelmien toiminnassa voi auttaa sinua ymmärtämään monimutkaisia ​​avioniikkalaitteita, joita lentokoneet käyttävät pysyäkseen ilmassa.

9. Fysiikan kandidaatti

Fysiikan BS voi valmistaa sinut elämään lentäjänä enemmän kuin mikään muu yleinen tiedetutkinto. Suurin osa fysiikan ohjelmista sisältää esimerkiksi termodynamiikan ja aerodynamiikan kursseja, jotka molemmat sisältyvät myös ilmailuohjelmiin.

Kuten anfysiikkaa opiskeleva perustutkinto, tulet todennäköisesti suorittamaan kursseja, kuten kvanttifysiikan, teoreettisen fysiikan, analyyttisen mekaniikan ja muita opintoalueita, jotka auttavat sinua oppimaan fyysisestä maailmasta. Vaikka olisit vain vähän kiinnostunut lentäjän ammatista, ei ole koskaan liian aikaista keskittyä aerodynamiikkakursseihin ja niihin liittyviin opintoalueisiin.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Lentäjät joutuvat usein tekemään edistyneitä laskelmia ja ymmärtämään, kuinka liikkuvien lentokoneiden kineettiset voimat vaikuttavat fyysisiin ympäristöihin. Lentäjänä käytät todennäköisesti fysiikan osaamistasi työssäsi joka päivä, vaikka fysiikan BS-tutkinto ei suoraan valmistaisi sinua lentokoneen ohjaamiseen. Useimmat kaupalliset lentokoneet ottavat huomioon vain korkeakoulutuksen suorittaneet hakijat, ja fysiikan tutkinnon katsotaan yleensä soveltuvan lentäjänä jokapäiväiseen elämään kuin muut tiedetutkinnot.

10. Kemian kandidaatti

Jos sinulla on jo akemian tutkinto, valtakirjasi auttavat sinua löytämään työpaikan ilmailualalta. Et käytä kemian tutkintoa työssäsi lentäjänä, mutta luonnontieteellinen taustasi vie sinut askeleen edellä BA- ja muita ei-tieteellisiä tutkintoja suorittavia hakijoita.

Kun suoritat kurssit, jotka ovat välttämättömiä kemian BS:n saamiseksi, opit kuinka sekä orgaaniset että epäorgaaniset kemialliset järjestelmät toimivat. Opit myös käsittelemään kemikaaleja ja huomaat kuinka eri kemialliset yhdisteet ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Useimmat kemian perustutkinto-ohjelmat kestävät neljä vuotta.

Miten se valmistaa sinut lentäjäksi?

Kemian tutkinto ei suoraan valmista lentäjäksi. Kemian perusteiden taidosta voi kuitenkin olla apua, jos päätät jatkaa lentoliikenteen hallinnan koulutusta. Meteorologisten järjestelmien toiminnan ymmärtäminen edellyttää tiukkaa käsitystä kemiasta, ja lentometeorologia on tärkeä osa useimpia ilmaliikenteen hallintaohjelmia.

Mikä tutkinto on paras, kun haluat lentäjäksi?

Mahdolliset työnantajat haluavat, että hankit tutkinnon alalta, joka liittyy suoraan lentokoneiden ohjaamiseen. Siksi BA- ja BS-tutkinnot sellaisilla aloilla kuin ilmailu, ilmailutiede ja ilmailutekniikka voivat ohjata sinut suoraan lentokoulutusohjelmiin, jotka johtavat palkitsevaan uraan.

Jos et ole kuitenkaan täysin varma, haluatko lentäjäksi, voit valita monia muita tutkintopolkuja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden lennättää lentokoneella tulevaisuudessa. Lentäjiä kouluttavat laitokset hyväksyvät yleensä minkä tahansa tieteenalan tutkinnot ennakkoedellytyksiksi, joten ala-asteella olevien, jotka haluavat pitää vaihtoehtonsa avoimina lennosta haaveillessaan, olisi parempi valita BS-tutkinnot fysiikan, kemian tai tietojenkäsittelytieteen alalta.

On myös täysin hyväksyttävää valita eri urapolku ilmailualalla vain siirtyäkseen lentäjäksi myöhemmin elämässä. Toiminnan ohjaaminen kentällä lentokentillä tai lentokoneiden huolto ovat loistavia urapolkuja, kun tiedät haluavasi olla lentokoneiden lähellä, mutta et ole varma, oletko valmis lentämään. Koska sinulla on kokemusta lentokoneista ja lentokentistä, on helppo päästä lentokouluohjelmiin, kun päätät, että haluat lentäjäksi.

Suositeltavat online-tutkinto-ohjelmat

Tutustu esillä oleviin online-ohjelmiimme löytääksesi sinulle sopivan vaihtoehdon tänään.

10 parasta tutkintoa lentäjäksi ryhtymiseen | Mitä opiskella, jos haluat tulla lentäjäksi (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated:

Views: 6133

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.