'Struikelstenen' voor slachtoffers van naziregime in Leuven, Lubbeek, Bertem en Tielt-Winge: "Samenvatting van 3 generaties diep verdriet" » Krantenkoppen België (2024)

Table of Contents
Landen van de G7 dicht bij akkoord over sluiting kolencentrales Brandweer Westhoek redt pasgeboren kittens die vastzaten in motorblok van auto Bestuurder (81) met monsterboete van 6,2 miljoen euro is beruchte reclamemaker die miljoenenfraude pleegde Nieuwe automatenshop Seefood in Wenduine opent woensdag: voor ontbijt, aperitief of pizza op het strand Chiro Pimpernel Vleteren viert 55ste verjaardag met feestweekend Nachtelijke ‘stille’ zoektocht levert niets op: Duitse speurdiensten zoeken verder naar vermiste Arian (6) Carl Philip (44) gaat viraal als ‘knapste prins ter wereld’: “Hij lijkt zelfs op de meest begeerlijke Hollywoodsterren” Uitstel van de festiviteiten: PSG laat de titel liggen tegen Le Havre “Dina heeft me mee de dames helpen kiezen”: Thomas uit ‘Boer zkt vrouw’ laat in zijn boerderij én hart kijken 6 nieuwe luxehorloges to watch Elf (!) verschillende doelpuntenmakers: hoe het gevaar bij Club van óveral komt… en dan heeft Vanaken nog niet gescoord Boeing moet kort na opstijgen terugkeren voor probleem met onderstel en verliest wiel tijdens noodlanding Veroordeling van Harvey Weinstein ongeldig verklaard Deze filosoof schrijft een ode aan het bruine café: ‘In de kroeg legt niemand zijn ritme aan je op’ Stortregens eisen al zeker 155 doden in Tanzania Mathematisch kan het nog, maar hoe realistisch is het dat Burnley en Kompany zich effectief redden? Wieken van molen op legendarisch cabarettheater Moulin Rouge in Parijs neergestort Kleinkunstzanger Wim De Craene krijgt eigen plein aan kunstacademie in Wetteren LGBTQIA+-organisatie RainbowHouse Brussels schrapt verkiezingsdebat na kritiek over deelname N-VA Zeven oud-senatoren stappen naar de rechter tegen plafonnering van hun pensioen: over wie gaat het? En hoeveel krijgen ze nu? Bedenker “Stolpersteine” metselt herdenkingssteen in trottoir in Deurne waar meer dan 100 Joden werden gedeporteerd Stakingen kosten Brussels Airlines 14 miljoen euro in eerste kwartaal: “Bij onzekerheid stoppen mensen met boeken” Is de dresscode voor vrouwelijke topsporters te streng?

Landen van de G7 dicht bij akkoord over sluiting kolencentrales

De energieministers van de G7 zijn dicht bij een akkoord om in de eerste helft van 2030 kolencentrales te sluiten. Dat hebben de persagentschappen AFP en Bloomberg maandag gemeld op basis van ingewijden.

Lees meer »

Het Belang van Limburg

Brandweer Westhoek redt pasgeboren kittens die vastzaten in motorblok van auto

In Ieper heeft de brandweer heel wat werk gehad om enkele pasgeboren kittens te redden die vast zaten in het motorblok van een auto. De bestuurder was nietsvermoedend van Zillebeke naar Ieper gereden. Pas toen hij zich geparkeerd had en een voorbijganger de diertjes hoorde miauwen, werden de hulpdiensten gebeld. Zij konden 2 van de 4 kittens redden.

Lees meer »

VRT NWS

Bestuurder (81) met monsterboete van 6,2 miljoen euro is beruchte reclamemaker die miljoenenfraude pleegde

De bestuurder die woensdag uit het verkeer werd geplukt bij een controleactie op de N80 was niemand minder dan Jean-Paul N. (81), oprichter van het reclamebedrijf Publi Belgium. De man werd in 2016 veroordeeld tot vier jaar cel voor miljoenenfraude en tot het betalen van 6,2 miljoen euro boete. De celstraf zat hij uit, van de boete had hij nog

Lees meer »

Het Nieuwsblad

Nieuwe automatenshop Seefood in Wenduine opent woensdag: voor ontbijt, aperitief of pizza op het strand

Woensdag opent op de Zeedijk in Wenduine automatenshop Seefood de deuren. “We willen het de strandgangers wat gemakkelijker maken”, zegt Céline Janssenswillen, die voor een ontbijtassortimentje de handen in elkaar sloeg met bakkerij Petris.
The post Nieuwe automatenshop Seefood in Wenduine opent woensdag: voor ontbijt, aperitief of pizza op het strand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Krant van West-Vlaanderen

Chiro Pimpernel Vleteren viert 55ste verjaardag met feestweekend

Chiro Pimpernel Vleteren bestaat dit jaar 55 jaar en dat vieren ze met een feestweekend, van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei. Het weekend staat boordevol activiteiten van een streekbierenavond tot een hap- en staproute. Samen met Marc Baele, oprichter Chiro Edelweiss – voorloper van Chiro Pimpernel -, en Lieva Dejonckheere, eerste hoofdleidster van Chiro wordt teruggeblikt op

Lees meer »

Krant van West-Vlaanderen

Carl Philip (44) gaat viraal als ‘knapste prins ter wereld’: “Hij lijkt zelfs op de meest begeerlijke Hollywoodsterren”

Hij wordt straks 45 jaar en is al even lang een publiek figuur die wordt bejubeld om zijn looks. Nu heeft ook een nieuwe, jonge generatie de Zweedse prins Carl Philip ontdekt als koninklijke ‘hottie’. Maak kennis met de knappe zoon van koning Carl XVI Gustaf. Geboren als kroonprins, maar al na zeven maanden ‘afgevoerd’ als kandidaat-koning met heel wat

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Uitstel van de festiviteiten: PSG laat de titel liggen tegen Le Havre

PSG heeft zich laten vangen door Le Havre. De Parijzenaars konden in eigen huis voor de twaalfde keer kampioen worden, maar ze lieten zich de kaas van het brood eten door de ploeg van Luka Elsner. PSG vermeed in extremis nog een nederlaag, maar het 3-3 gelijkspel betekent dat ze nog geen kampioen zijn in de Ligue 1.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

“Dina heeft me mee de dames helpen kiezen”: Thomas uit ‘Boer zkt vrouw’ laat in zijn boerderij én hart kijken

“Sparen is moeilijk, er zijn altijd kosten.” De Vlaamse boeren hebben het niet makkelijk, maar boer Thomas Leplae (30) uit ‘Boer zkt vrouw’ blijft verknocht aan de stiel. ‘Dag Allemaal’ ging op de koffie bij Thomas die een rondleiding geeft op zijn erf en vertelt hoe hij plaats zal maken voor zijn potentiële vriendin in z’n woning én z’n hart.

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

6 nieuwe luxehorloges to watch

07:01 Op de Watches and Wonders-beurs in Genève verzamelden er dit jaar 54 merken. Van sportief tot chic, van vintage tot state of the art. Hier zijn onze favorieten.

Lees meer »

De Tijd

Elf (!) verschillende doelpuntenmakers: hoe het gevaar bij Club van óveral komt… en dan heeft Vanaken nog niet gescoord

In Genk zat er in totaal voor zo’n 23.500 speelminuten en 53 goals dit seizoen op de bank bij Club Brugge. Om maar te zeggen dat het meer dan ooit een teamgebeuren is bij blauw-zwart, dat nu al 11 verschillende doelpuntenmakers telt in de Champions’ Play-offs. Een blik op de Brugse goaltjesmachine en die van de tegenstanders in de strijd

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Boeing moet kort na opstijgen terugkeren voor probleem met onderstel en verliest wiel tijdens noodlanding

Er was opnieuw een probleem met een vliegtuig van Boeing afgelopen weekend. Grondpersoneel van de luchthaven van Johannesburg merkte een defect op aan het onderstel van een Boeing 737 toen het toestel net was opgestegen. De piloot kreeg het bevel om terug te keren naar O.R. Tambo International Airport, maar toen hij een noodlanding maakte, weerklonk er plots een knal

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

Veroordeling van Harvey Weinstein ongeldig verklaard

Een rechtbank in New York heeft de veroordeling van Harvey Weinstein ongeldig verklaard.

Lees meer »

Het Nieuwsblad

Deze filosoof schrijft een ode aan het bruine café: ‘In de kroeg legt niemand zijn ritme aan je op’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Lees meer »

De Morgen

Stortregens eisen al zeker 155 doden in Tanzania

In Tanzania hebben hevige regenbuien zeker 155 mensen het leven gekost. De stortregens veroorzaakten onder andere overstromingen en aardverschuivingen, verklaarde premier Kassim Majaliwa.

Lees meer »

Het Nieuwsblad

Mathematisch kan het nog, maar hoe realistisch is het dat Burnley en Kompany zich effectief redden?

Het kan nog voor Vincent Kompany. Of toch op papier. In de Premier League strijden nog drie ploegen om het behoud en Burnley is er daar een van. Zo zegt Kompany: “We blijven vechten.”

Lees meer »

Het Laatste Nieuws

Wieken van molen op legendarisch cabarettheater Moulin Rouge in Parijs neergestort

In Parijs zijn afgelopen nacht de wieken van het legendarische cabarettheater Moulin Rouge neergestort. Daarbij liep ook de voorgevel van het gebouw in de toeristische wijk Pigalle schade op, maar slachtoffers zijn er volgens de brandweer niet gevallen.

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

CD&V Hamont-Achel, een lokale afdeling in Limburg, annuleert een geplande lezing van journalist Dirk Draulans over de klimaatproblematiek. De lokale afdelingsvoorzitter Rudi Boonen had een avond vol dialoog voor ogen. “Maar blijkbaar ligt Draulans bij sommigen zo gevoelig dat een beschaafd debat niet mogelijk zou zijn.”

Lees meer »

Gazet van Antwerpen

Kleinkunstzanger Wim De Craene krijgt eigen plein aan kunstacademie in Wetteren

Aan de kunstacademie van Wetteren komt er een Wim De Craene-plein. De zanger, bekend van de liedjes ‘Rozane’, ‘Breek uit jezelf’ en ‘Tim’, leefde een groot deel van zijn leven in Wetteren.

Lees meer »

VRT NWS

LGBTQIA+-organisatie RainbowHouse Brussels schrapt verkiezingsdebat na kritiek over deelname N-VA

LGBTQIA+-organisatie RainbowHouse Brussels heeft een verkiezingsdebat afgelast nadat het tientallen Franstalige reacties had ontvangen over deelname van de N-VA. In een mededeling op Instagram zegt de organisatie "diep bedroefd" te zijn dat twijfel over zou bestaan dat RainbowHouse extremen en discriminatie zou "normaliseren". Verschillende politieke partijen betreuren de beslissing van RainbowHouse.

Lees meer »

VRT NWS

Zeven oud-senatoren stappen naar de rechter tegen plafonnering van hun pensioen: over wie gaat het? En hoeveel krijgen ze nu?

Zeven voormalige senatoren stappen naar de Franstalige ondernemingsrechtbank in Brussel tegen de pensioenkas van de Senaat. Ze willen zo de plafonnering van hun pensioen tot 7.813 euro per maand aanvechten. Over wie gaat het? En kan dit een rol spelen bij de verkiezingen?

Lees meer »

Het Nieuwsblad

Bedenker “Stolpersteine” metselt herdenkingssteen in trottoir in Deurne waar meer dan 100 Joden werden gedeporteerd

In Deurne is een struikeldrempel ingehuldigd om de razzia in Cinema Plaza te herdenken. In 1942 werden ruim 100 Joden van op die plek naar het vernietigingskamp Auschwitz gevoerd. Kunstenaar Gunter Demnig, de Duitse bedenker van het concept struikelstenen, metselde het herdenkingsmonument eigenhandig in het trottoir.

Lees meer »

VRT NWS

Stakingen kosten Brussels Airlines 14 miljoen euro in eerste kwartaal: “Bij onzekerheid stoppen mensen met boeken”

De sociale onrust bij Brussels Airlines de voorbije maanden kostte het bedrijf naar schatting 14 miljoen euro in het eerste kwartaal. Het cabinepersoneel van de luchtvaartmaatschappij staakte of dreigde te staken om betere loon- en arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Moedermaatschappij Lufthansa gaat besparingen doorvoeren, maar verzekert dat de passagier dat niet zal voelen.

Lees meer »

VRT NWS

Is de dresscode voor vrouwelijke topsporters te streng?

07:01 De strikte regels over wat vrouwen wel en niet mogen dragen in de topsport laten weinig ruimte voor interpretatie. Toch kleuren steeds meer atletes buiten de lijntjes.

Lees meer »

De Tijd

'Struikelstenen' voor slachtoffers van naziregime in Leuven, Lubbeek, Bertem en Tielt-Winge: "Samenvatting van 3 generaties diep verdriet" » Krantenkoppen België (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5811

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.